Bara vara Jennie

                                             

Den här boken var riktigt bra, men också väldigt svår att skriva något om.
Den handlar om nioåriga Jennie som har en mamma som dricker för mycket. När hon är nykter så är hon en fantastisk mamma som luktar gott och lagar pannkakor, men oftast ligger hon i sängen med en flaska bredvid sig. Jennie vet aldrig vad hon har att förvänta sig när hon vaknar på morgonen. Oftast är det hon som får hjälpa sin lillebror Jonathan när han vaknar på nätterna, se till att kläderna blir tvättade och att de har något att äta. En tuff uppgift för någon som bara går i trean.
I skolan har hon i alla fall fått en ny kompis, Monika, men när Monika berättar om alla sina fina saker och sina underbara föräldrar så är det lätt att vilja vara likadan. Jennie ljuger om att hennes mamma jobbar natt och sover på dagarna, och det är därför Monika inte kan följa med hem efter skolan.
Alla lögner gör att Jennie hela tiden är rädd för att någon ska avslöja henne, för då kommer mamma att bli jättearg...

Det här är som sagt en väldigt bra bok om en tjej som får ta alldeles för stort ansvar. Men som tur är finns det vuxna i närheten som förstår att något är fel, och som kan hjälpa till.
En jobbig, men säkert nödvändig (för en del) bok skriven av Solveig Olsson-Hultgren.

/Maria

Kommentarer
Postat av: martina

Jag läste den där boken till ett bokprat häromveckan, den var verkligen jättebra. Sen dess har den gått runt bland tjejerna i femman jag hade bokpratet för. =)

2010-09-29 @ 16:35:56
URL: http://etthemutanbocker.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0