Varulv möter drake

                                                   

Ulf är en varulv, och han bor i Farraway hall, som är en gigantisk djurpark för ovanliga djur och andra varelser. Han har bott  där i hela sitt liv, och trivs bra med sin bästa kompis Tiana, som är en älva, och jätten Orson som är stor som ett berg. En dag upptäcker doktor Fielding, som är parkens veterinär några drakar som är på väg åt deras håll, och lite senare hittas den minsta draken död. Mördad. Drakens mamma har blivit tillfångatagen, och nu måste Ulf och de andra få tag på den farligaste tjuvjägaren i världen innan han sätter sin onda plan i verket.

Jag gillade den här boken. Den är spännande och charmig och ganska läskig för att vara en mellanstadiebok. Bra var den i alla fall, och du hittar den i fantasy-hyllan på Hallstahammars bibliotek.

Nu har också del 2 kommit. Den heter Sjöodjur och andra delikatesser och är precis lika bra som första boken, men här handlar det om olika sjöodjur istället för drakar.

                                                

/Maria

Naserian

                                                      

Äntligen har förlaget Argasso fattat att inte alla som gillar lättläst vill ha gängbråk, droger, struliga grabbar och mord som handling.
Den här boken handlar om kärlek. Visserligen omöjlig och svår kärlek blandad med krig, men ändå.
Mikael är 17 år och bor i Afrika med sin familj sedan 5 år tillbaka. De har en städerska, och det är hennes systerdotter Naserian som får Mikael på fall. Problemet är bara att Mikael hör till en rik vit familj, medan Naserian tillhör de fattiga som bor i slummen. Dessutom är hon ju svart. Men Mikael har bestämt sig. Han tänker göra vad som helst för att få vara ihop med henne, men just när det börjar se ljust ut så händer något i landet som kanske kan skilja dem åt för alltid...

Det här är som sagt en ganska lättläst bok om livet i Afrika. Om fördomar, klasskillnader och svårigheter. Man kan se landskapet framför sig och riktigt känna frustrationen hos Mikael när folk försöker stoppa honom från att träffa tjejen som han är kär i. Läs och njut.

/Maria

Nattens hus

                                             

Hey, alla vampyrälskare där ute! Nu har jag läst de första två delarna i serien Nattens hus och de var riktigt bra! Så bra att jag genast köpte de andra tre delarna.

Zoey är en tjej som precis blivit utvald att bli vampyr. Hon tillhör nu "Natten" och måste genast flytta till Nattens hus, en skola där alla blivande vampyrer bor för att undervisas och förvandlas.
Zoey blir först livrädd och vill absolut inte flytta, men efter lite fundering så kommer hon på att det här är hennes chans att till slut passa in någonstans på riktigt.
Men redan innan hon kommer till skolan så händer det konstiga saker. Hennes märke ser inte alls likadant ut som de andras, och hur kommer det sig att rektorn vill vara hennes mentor och att hon klarar av att styra de fyra elementen jord, vind, vatten och eld? Vad är det som händer med henne egentligen?

Men allt är inte läskigt och konstigt på skolan. Här finns verkligen en chans till ett ganska vanligt liv med filmkvällar, skvaller och fnittriga rumskompisar. Skillnaden är bara att alla är vakna på nätterna och är på väg att bli blodsugande varelser.

Det här är en relativt lättläst men åh, så spännande serie. I augusti kommer de två första delarna på svenska, och de heter Vampyrens märke och Sveket.
Skrivna av P.C. Cast och hennes dotter Kristin.
Läs!

Nu finns de på svenska på Hallstahammars bibliotek! Kom och låna!

/Maria

Rivaler

                                                                                      

Rivaler tar vid ett par månader efter att Deluxe slutade.
Hela Manhattans elit sörjer den underbara Elizabeth Hollands förskräckliga död. Bara hennes syster och ett par vänner vet att hon egentligen lever. Hon iscensatte sin egen död för att rymma iväg och leva tillsammans med sin älskade Will. En man som hennes familj aldrig skulle acceptera. Kvar på Manhattan är hennes lillasyster Diana, som mer än gärna vill ta över Elizabeths trolovade- den eftertraktade Henry Schoonmaker. Men det finns andra som också är ute efter honom, tex Elizabeths bästa vän Penelope, och hon gör vad som helt för att visa alla att hon är värd honom.
Kvar har vi också familjen Hollands förra tjänare Lina, som blivit rik av att hålla inne med diverse hemligheter, men som nu kommit på att det finns en rikedom att tjäna genom att skvallra om allt och alla.

Det här är Gossip girl fast år 1899. Helt ljuvligt.

/Maria
             

RSS 2.0