Vi har flyttat!

Vi har funderat länge på att flytta bloggen, och nu är det gjort!
Nya sidan är fortfarande under konstruktion, och den här sidan kommer att finnas kvar om du vill ha gamla boktips.
Kolla in nya bloggen här, och lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om den:

http://geossboken.blogspot.com/

Arvet

                                       

I helgen började jag läsa fortsättningen på Döden i dina ögon, som jag gillade väldigt mycket.
I första boken får vi följa 15-åriga Jem som varje gång hon ser in i någons ögon, ser datumet då de ska dö.
Nu får vi möta Jems tonårige son Adam, som ärvt sin mors gåva, även om han inte riktigt ser det som en gåva. Han hatar sin förmåga och vet inte hur han ska bete sig bland folk. Istället blir han en outsider som ingen förstår sig på. Efter en miljökatastrof flyr Adam och hans farmor till London, och där börjar det otäcka. Det är år 2026, och nästan alla människor har datumet 1 januari 2027 i sina ögon. Vad ska hända? Massor av människor kommer att dö, men ingen vet om det! Kan Adam göra något för att förhindra det som ska ske?

Samtidigt får vi möta Sarah, som får en chock när hon träffar Adam i sitt klasssrum. Hon har nämligen drömt mardrömmar om honom varje natt i evigheter. Vem är han, och vad gör han i hennes klassrum?
Hur hänger deras liv ihop?

De här böckerna är skrivna av Rachel Ward, och de är riktigt bra! Läs!

/Maria

De stulna barnen

En ny fantasyserie av Jo Salmson, han som bland annat även skrivit böckerna om Tam. Detta är första delen i serien om Häxfolket där Sol spelar huvudrollen. Hon växer upp på en stor gård, uppfostrad av kokerskan. I huset bor även pojkarna Arel och Enos. Sol och killarna får egentligen inte umgås, men det är bästa vänner.

Sol vet inte alls vem hon är, men en daag får hon reda på att hon tillhör Häxfolket, det folk som Arel och Enos och deras familjer fruktar. Sol vill såklart veta mer och nu börjar hennes äventyr!

/Cecilia


Night World: Att lura döden

                                             


På sommarlovets första dag får Poppy veta att hon ska dö.
Hennes magsmärtor visar sig vara cancer, och plötsligt har hon bara några veckor kvar att leva. Hur förbereder man sig på att dö när man bara är 17 år? Livet vänds upp och ner, och nu gör läkarna allt för att hon ska slippa ha ont den sista tiden. Det är allt de kan göra.
Vad Poppy inte vet är att hennes bästa vän James (som hon också är hemligt kär i) faktiskt kan rädda henne.
James är nämligen en vampyr, och tillhör därmed Nattens värld. De är bundna av starka lagar och det är helt förbjudet att tala om för en människa att de existerar, och ännu mer förbjudet att bli kär i en.
Men James tänker inte stå och se på medan Poppy tynar bort, och plötsligt bestämmer han sig för att berätta allting för henne, och också förvandla henne till en vampyr för att rädda hennes liv.
Poppy är livrädd för att dö, så till slut går hon med på det, och nu inleds planen där hon måste fejka sin egen död och försvinna från sin familj för alltid...

Det här är första delen i serien Night World, och den var faktiskt riktigt bra!
L.J. Smith som skrivit boken är även författare till Vampire Diaries.

/Maria

Nya engelska ungdomsböcker

     


Idag har vi fått in lite nya nya engelska ungdomsböcker.


Hitta gärningsmannen: Den svarta djonkens hemlighet

 

Gillar du att lösa mysterier? Då är denna bok något för dig. Följ med Philip, Flo, Caro, Leo och poliskommisarien Lars på ett deckaräventyr. I den här boken ska de bla undersöka en gåtfull flaskpost.

Jag gillar att läsaren måste vara med och fundera också.

/Cecilia


RSS 2.0