The Twits

                                                      

Roald Dahl är en av mina favoritförfattare. Om man öppnar en av hans böcker så vet man genast att det kommer att komma en massa knasigheter och att man kommer att skratta åtminstone lite, men oftast mycket.
The Twits har jag faktiskt aldrig läst förut, och jag visste inte ens att det var samma bok som på svenska heter Herr och Fru Slusk.

Mr och Mrs Twits är de hemskaste människor du kan tänka dig. De är smutsiga och elaka och spenderar dagarna med att förstöra för varandra, bara för att det är roligt. Mrs Twits blandar maskar i sin mans spagetti och Mr Twits lägger grodor i sin frus säng. De hatar egentligen varandra, men ingen annan står ut med dem, så de håller ihop.
Mr Twits har en bur i trädgården. I den finns fyra små apor som han försöker lära en massa tricks, och aporna hatar honom. Bredvid buren finns ett träd, och i det landar oftast många fåglar, och eftersom Mr Twits älskar fågelpaj så har han såklart ett knep för att fånga dem. Han penslar på superlim på alla grenarna, och sedan väntar han på att fåglarna ska fastna. Aporna som ser allt detta från sin bur lyckas rymma, och tillsammans med fåglarna bestämmer de sig för att hämnas...

Den här boken är underbar och lättläst även på engelska, men om man vill så finns den på svenska också.
Några andra av mina Roald Dahl-favoriter är:

Kalle och chokladfabriken
Matilda
Häxorna
Jojjes ljuvliga medicin
Den fantastiska räven

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0