Bryta om

                                              

Det här är en bok som verkligen berörde mig ordentligt. Den är skriven av Åsa Anderberg Strollo och heter Bryta om.

Minna är bokens huvudperson. Hon är 16 år och bor i Stockholm med sin mamma. Hon har just börjat gymnasiet efter ett trassligt år i nian och för första gången i sitt liv har hon bestämt sig för att verkligen anstränga sig. Hon ska klara av skolan.
Problemet i Minnas liv är hennes mamma. Hon är psykiskt sjuk och är i början av boken inlagd på sjukhus, så Minna får ta hand om sig själv, vilket inte är så lätt när man bara är 16 år och inte har några pengar.
Till sin hjälp har hon pojkvännen Eddie som är ganska strulig och bor i en iskall lägenhet i ett rivningshus. Trots att det inte är speciellt trivsamt så är det i alla fall en plats att fly till när mamma är hemma.
När mamma är hemma så är det nämligen inte så lätt för Minna. Mamman behöver hjälp och är ibland ganska elak, och de dagarna är det svårt att sköta skolan. Ibland kan Minna inte ens gå dit.
Ingen i skolan vet hur Minna har det hemma och de förstår inte varför allt är så svårt för henne, och istället för att förklara så drar hon sig undan.

En bra bok om att försöka klara av både en psykiskt sjuk mamma och sköta skolan. Om att ha hemligheter för kompisarna och att på något sätt försöka klara av vardagen.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0