Knäppa familjen: En drake till pappa

Harold går i en ganska speciell skola, nämligen Kung Arturs riddarskola. Det är väldigt få som blir antagna till den skolan och man måste genomgå olika inträdesprov. Harold har många olika lärare på skolan, men en viss lärare är lite annorlunda. Magister Ormtunga ger till exempel eleverna väldigt konstiga läxor. En elev, Stickan får i uppgift att skriva en hundra sidor lång uppsats om svärdets historia. Harold får också en konstig uppgift, det är att döda en drake och ta med den till skolan. Egentligen är det förbjudet att döda drakar, men om man inte gör läxan bli man avstängd från skolan. Vad ska Harold göra nu? Han funderar om hans mamma kan hjälpa till, hon kan ju trolla och kanske kan trolla fram en död drake. Harolds pappa är drake på deltid och kommer att bli jätteledsen om Harold ska döda en drake.

 

Harold vet inte alls vad han ska göra, han ligger vaken på natten och grubblar. Först måste han förvandla sig till riddare med hjälp av sin mammas trollkonster.. men mamman är inte speciellt duktig på att trolla… utan hennes trollerikonster brukar sluta lite hur som helst…

 

/Cecilia


Kommentarer
Postat av: tasha

kika gärna in hos mig om du har tid <3

2011-02-24 @ 10:40:32
URL: http://ellohell.blogg.se/
Postat av: thilda

TÄVLING: Vinn Feber (uppföljaren till Frost) på Bokgläntan: http://bokglantan.wordpress.com/2011/02/26/tavling-vinn-den-nya-boken-feber/Länka gärna till den så att fler får chansen att tävla:)

2011-02-26 @ 10:56:29
URL: http://bokglantan.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0