Nyckelbarnen

                                         

För ett år sedan blev Siri äntligen stor nog att få nyckel hem så att hon kunde gå tidigare från fritids om hon ville. Ändå är hon den som stannar kvar längst för att slippa gå hem till den tomma lägenheten. Hennes mamma reser mycket med jobbet, och en dag ser Siri henne gå in i en okänd port, fast hon sagt att hon är i Tokyo! Vad håller hon på med? Att fråga mamman verkar omöjligt, och istället blir Siri allt med irriterad och arg. När sedan fritids stänger så vet inte Siri riktigt vad hon ska göra efter skolan. Båda hennes föräldrar jobbar sent och allt är tråkigt och ensamt. Men sen börjar hon umgås med klasskompisarna Leo och Linn, och tillsammans driver de runt på stan på eftermiddagarna. I skolan är deras lärare elak mot Leo, och när rektorn vägrar lyssna så kommer Linn på ett sätt att hämnas på de vuxna.
Till en början är Siri helt med på noterna, men Linns idéer blir bara större och farligare, och snart är det inte så roligt längre...

Sara Kadefors har tidigare skrivit Sandor slash Ida, och den här boken riktar sig en lite yngre målgrupp, men jag tycker att den kan läsas av vem som helst.
Jag kan så väl känna igen mig i grupptrycket och chansen att få tas på allvar, även av de vuxna.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0