GONE:Hunger

                                        

Den andra boken i Michael Grants serie GONE var så ruskigt bra att jag avnjutit den i små portioner för att den skulle räcka länge.
I första boken som heter Övergivna så försvinner ju alla som är över 15 år. Ena sekunden är de där, och nästa sekund är de borta. Runt staden där de bor har dessutom en mur dykt upp, och den går inte att ta sig förbi.
14-åriga Sam blir utsedd till någon slags ledare, men kaos råder överallt och de starkaste tar makten. Eleverna som går på internatskolan i bergen bildar ett eget gäng, och de är minst sagt otäcka.
Plötsligt börjar en del av ungdomarna utveckla krafter. De kan tex bränna saker med händerna, springa supersnabbt eller bli osynliga. Allt detta leder till ännu mer bråk, och klyftan mellan de "normala" och "missfostren" blir tydligare och tydligare i seriens andra del.
Flera av barnen och ungdomarna börjar dessutom höra en röst i huvudet som kallar på dem. Något mörkt är fast i en gruvan i berget och det behöver deras hjälp för att bli fri. De försöker stå emot, men rösten tar över mer och mer av deras medvetande och plötsligt är de beredda att göra vad som helst för att bli kvitt den. Till och med att döda varandra. Ilskan och frustrationen blir större och större i staden, och minsta problem blir till oöverstigliga hinder. Kommer de någonsin att komma därifrån?

Som sagt, den här serien har inte en enda tråkig mening. Det är fullt ös hela tiden, och Michael Grant vågar verkligen ta ut svängarna. Det är otäckt och sorgligt och så spännande att man får tvinga sig själv att släppa den.
LÄS!

Här har jag skrivit om första delen.

/Maria

Kommentarer
Postat av: Erika K

Också läst, 1,2 och trean. Älskar den, och Diana. Drake och Caine är också coola, och är så memskt med E.Z. i början av tvåan. Älskar den här bokserien.

2011-02-11 @ 20:30:10
URL: http://erikin@live,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0