Vad hatet gör kan ingen fatta

Martha är tjock och tycker hon är fulast av alla. Hon passar inte in någonstans. Hon har just slutat nian och ska börja gymnasiet. Eftersom alla elever får välja precis vilken linje de ska gå väljer Martha danslinjen, trots att hon absolut inte kan dansa. Hon ska ändå gå dans, bara för att hon kan välja dans. Hon skiter i om de stirrar på henne, det är hon van vid. Under högstadiet kallades hon för valen Martha. Alltid mobbad.

I samma gymnasieklass börjar även Adde, som precis lika missanpassad som Martha och en vänskap växer fram. Skolan blir lite bättre när Martha har någon att umgås med.

Hemma har Martha det mer besvärligt. Pappa har en ny sambo, Solveig och Martha hatar henne för vad hon gjort med Marthas pappa. Marthas pappa otroligt kär, och Martha känner att hon blir bortglömd och överkörd.

Den här boken tar en annorlunda väg efter halva boken. Visst, det står på baksidan av boken att det är en psykologisk thriller men jag glömde bort det under första halvan av boken och trodde det var en ”vanlig” bok om två missanpassade ungdomar som försöker hitta sig själva. Efter halva boken händer det något oväntat…  läs boken och ni får se själva ;)

Författaren Marie-Chantal Long har skrivit många andra ungdomsböcker också.

Finns boken inne?

 /Cecilia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0