Jinx- tur i oturen

                                          

Meg Cabot
är faktiskt en författare som jag aldrig gillat, och därför var det riktigt roligt att läsa den här, för den var ganska bra.
Jinx, eller Jean som hon egentligen heter, föddes samma natt som en blixt slog ned i sjukhuset och slog ut strömmen. Sedan dess har hon haft 16 års otur. Allt som kan gå fel går fel när hon är i närheten. Efter några jobbiga händelser hemma i Iowa så ska Jinx nu bo hos sin moster och sina kusiner i New York ett tag. Mostern och hennes man är snälla och rika och småkusinerna jättesöta. Det enda problemet är egentligen Jinx's jämnåriga kusin Tory, som förvandlats från knubbig och busig 11-åring till svarthårig, piercad och mager 16-åring sedan de sågs senast. Första dagen träffar Jinx grannkillen Zach som är galet snygg och oerhört charmig, och när de börjar umgås blir Tory rasande! Hon verkar tro att Zach är hennes och hon är beredd att göra vad som helst för att få ha honom för sig själv.

Så långt liknar boken ett vanligt familje- och kärleksdrama.
Skillnaden är bara att deras mormorsmormor var en känd häxa, och Tory är övertygad om att hon ärvt gåvan. Ilskan och svartsjukan resulterar i onda förbannelser med hjälp av svart magi. Men Jinx är ju från samma släkt, och kanske kan det vara så att den där oturen som hon levt med hela livet inte bara är dålig? Kanske kan den rädda hennes liv? Hon har ju trots allt samma mormorsmormor som Tory...

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0