Pucko


                                         

Pucko heter egentligen Barnabé och är 22 år. Han är förståndshandikappad och beter sig som en 3-4 åring. Hans bästa vän är Herr Kanin, ett slitet gosedjur som får honom att göra dåliga saker. Han har dessutom en yngre bror, 17-årige Kléber som på något sätt fått Puckos liv på halsen.
Deras pappa (som har fullt upp med sin nya fru och barn) vill helst skicka tillbaka Pucko till ett hem där han blir inspärrad och omhändertagen, men Kléber vet hur dåligt Pucko mår där, så han har lovat att se till att han inte hamnar där igen.
Men det är inte lätt att vara 17 år och vilja ha en flickvän, gå i skolan och hitta någonstans att bo när man har en förståndshandikappad bror i hälarna, men allt verkar lösa sig när de flyttar in i ett studentkollektiv med fyra andra ungdomar. Men allt går inte alltid som Kléber tänkt sig. Pucko gör lite som han vill och ibland blir allt ganska krångligt. De andra ungdomarna är först emot att ha honom där, men med tiden upptäcker de att de faktiskt bryr sig väldigt mycket om honom, och hans klåfingrighet leder faktiskt ibland till ganska bra saker...  

Det här är ett kärleksfullt och aningen humoristiskt porträtt av en killes kärlek till sin bror och allt han får utstå pga honom. Pucko är dessutom en lysande karaktär som förstår mycket mer än de tror, och hans kommentarer är helt klockrena. Likaså hans diskussioner med Herr Kanin (som mer än gärna leder in Pucko i trubbel). 

Mari-Aude Murail har skrivit den här boken och den är riktigt charmig.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0