Silverkniven

                                              

Gull Åkerbloms nya bok är en riktig rysare.
15-åriga Edit bor hos sin mormor och morfar. Hon har en mamma som bor ute i skogen i ett litet torp och målar tavlor med mörka otäcka skogsmotiv. Hon vill inte att Edit ska bo hos henne men hon vill inte berätta varför. Egentligen är det så att hon aldrig berättar någonting för sin dotter. Hela hennes liv verkar vara en enda stor hemlighet.

En dag hittar Edit information om ett ridläger som hon gärna vill åka på, och trots sin mammas starka protester så åker hon dit. Ridlägret är mitt ute i skogen i en gammal träborg som heter Råkekullaborgen och drivs av de mystiska bleka syskonen Max och Rebecka. Edit fastnar direkt för Max och finner sig snabbt till rätta, men hela lägret är ett enda stort mysterium. All aktivitet sker på nätterna och stora delar av borgen är förbjudet område. Ingen får ha något silver på sig och hästarna är stora och kolsvarta och verkar kunna kommunicera med sina ryttare. Dessutom kretsar massor av svarta fåglar runt borgen hela tiden.
 
I skogen verkar någon mörk ondska lura, och allting blir ännu mer konstigt när en av tjejerna plötsligt försvinner och ingen verkar bry sig.
Vad är det egentligen som händer, och varför ville inte Edits mamma att hon skulle åka dit?
Dags att ta reda på familjens hemligheter en gång för alla...


Den här boken är riktigt spännande. I början dyker massor av frågor upp och hela tiden får vi ledtrådar till svaren. Den otäcka stämningen byggs upp ända från början och det blir bara värre...
Läs och rys.

/Maria


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0