Räven i den kolsvarta natten

                                        

Jag tror på allvar att man aldrig blir för stor för riktigt välgjorda bilderböcker, och den här liknar väldigt mycket en bok som jag hade som barn. Den hette Vem bultar på min dörr? och handlade om en massa rädda djur under en mörk och snöig natt.

I den här boken är det också natt. Kolsvart natt, och en liten kanin är på väg hem. Han springer så snabbt han kan och kastar hela tiden oroliga blickar bakåt. Han är nämligen jagad av en räv! Som tur är hinner han hem, låser dörren ordentligt och pustar ut. Men då bankar det på dörren! Är det räven?! Men nej, det är bara en liten anka som också är rädd för räven. Efter en stund knackar det igen, den här gången är det en rädd liten mus, och så fortsätter det till hela kanins säng är full av livrädda små djur. Kanin börjar bli irriterad. Hans säng passar ju bäst för en ensam kanin! När det sen knackar på igen är kanins tålamod slut, och när dörren till slut öppnas står RÄVEN utanför!
Men räven är inte så farlig. Han är också liten och rädd och gråter. Han har nämligen tappat bort sin mamma i den kolsvarta natten. Och när till slut den stora (men inte så farliga) rävmamman dyker upp utanför huset så visar det sig att hon är väldigt mjuk och varm att sova bredvid.

Det här är en underbart söt bilderbok som passar perfekt som godnattsaga. Bilderna är mjuka och vackra, och ibland är det lite läskigt, men inte så länge.
Dessutom rimmar det och texten har en skön rytm när man läser högt.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0