Punkpapporna

                                            

Spänningen är olidlig i kompisarna Martin, Vera och Sivs klass. Idag ska det komma en ny tjej till klassen, och alla är otroligt nyfikna. Tjejen har nämligen flyttat hit ända från London!
Men när Cornelia sedan kommer så är det mest hennes pappor som klassen tittar på. Hon har nämligen 2 stycken, och de är punkare!
Så här står det i boken:

"Det var verkligen inte vilken pappa som helst som klev in i klassrummet. Han hade svarta snäva byxor som såg alldeles för små ut och en svart kort jacka. Under jackan hade han en rosa och vitrandig tröja och håret stod rakt upp. Men det var inte över än, för in stegade en pappa till, med nästan likadana kläder och en ännu större tuppkam. Den var grön."

Självklart blir Cornelia och hennes pappor hela klassens samtalsämne. Martin, Vera och Siv kommer på att de kan spionera in i Cornelias lägenhet från Martins lägenhet, och när sedan Cornelia bjuder hela klassen på sitt kalas, så blir det spännade. Hur har punkare kalas? Tänk om man inte ens får tårta? Tänk om man bara får äta kåldolmar!

Det här är en jättehärlig bok om att vara annorlunda, men på ett roligt sätt. Skönt också att det fokuseras mer på att papporna är punkare än på att de är två killar.
Liz Wennberg har skrivit, och Andrea Femerstrand har gjort de häftiga bilderna.

/MariaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0