Spiralportens väktare

                                               

Igår läste jag en alldeles ny bok av Lise Bidstrup som utspelar sig i rymden, men inte som vi är vana vid den. I galaxen Spiralen ingår nämligen 14 planeter i form av en spiral.
På varje planet finns en portväktare, och det är dem man måste söka upp om man vill ta sig från en planet till en annan. De öppnar då en portal som man kan resa igenom.
Att bli portväktare är inget man väljer själv. Man blir helt enkelt utvald av De äldstes råd och utbildas vid Akademin för portväktare på planeten Degin.

Kwami är 14 år och bor på den lilla lugna planeten Yrtil, och hennes högsta önskan är att bli portväktare, men istället spenderar hon dagarna med att ta hand om familjens höns. Men nu har hon fått nog. Hon bestämmer sig för att själv ta sig till Akademien, övertygad om att när hon kommer dit så kommer de se hur modig hon är och låta henne börja sin utbildning.
Men det är lättare sagt än gjort. På Akademin blir hon inte insläppt, och plötsligt är den före detta portväktaren Littugo hennes enda hopp. Han smugglar in henne på Akademin, och där inne förändras Kwamis liv för alltid, men inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt är hela Spiralens framtid i fara, och Kwami och hennes nya vänner är de enda som kan rädda galaxen...

Den här boken var riktigt spännande och jag ser fram emot fortsättningen, för det här är första boken i en serie om galaxen Spiralen. Serien passar finfint för dig som är 11 år eller äldre.
Lise Bidstrup har tidigare skrivit fantasyserien Dvärgarna från Terra.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0