Antboy- pissmyrans bett

                                                 

Pelle går i sexan och har det inte helt lätt i skolan. Han är kort, lite tjock och har inga kompisar. I skolan får han ständigt akta sig för Terror-Tvillingarna som tex binder fast honom på tjejtoan med byxorna nere.
En dag blir han biten av en pissmyra, och får väldigt ont i handen och blir sedan väldigt trött. När han vaknar så har han sovit jättelänge och det visar sig att han i smyg ätit massor av saker med socker i.
Dagen efter blir han utsatt för en orättvis tävling av gympaläraren, och när Pelle puttar till honom så flyger den stora gympaläraren halvvägs över gympasalen. Pelle fattar ingenting, men det visar sig snart att han inte bara är stark, han kan även springa rekordfort och klättra på väggarna!
Han har blivit en superhjälte! På vinden skapar han sitt huvudkvarter Myrstacken, och det är också där han syr sin superhjältedräkt och gör sig själv till hjälten Antboy (Myrpojken).
Nu ska han ut och rädda världen!
Men det är inte så lätt att hjälpa. Människor är inte så vana vid att en maskerad pojke dyker upp och lägger sig i, och hela hjältegrejen blir ganska misslyckad. Dessutom börjar Antboys krafter försvinna...
Men kanske går det att rätta till.

Jag gillar den här boken och kan tänka mig att den kan gå hem hos killar i åldern 10-12 år.
Den är rolig och spännande, och så handlar den ju om en superhjälte, och det gillar jag!
Kenneth Bøgh Andersen är författare och boken innehåller dessutom en del coola bilder av Erik Petri.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0