Långt ifrån kär

                                       

I förra boken om Linnéa var hon ju Långt ifrån cool, och osams med elaka Vanessa. Nu är de bästa vänner igen det enda de tänker på är den nya killen som ska börja i deras klass efter jullovet. De vet att han heter Vilmer, och det pirrar i magen när de tänker på att han säkert kommer att vara den sötaste och mysigaste killen i hela världen.

Men när han till slut dyker upp så är han tvärtemot allt de väntat sig. Han har runda glasögon och kostym och en konstig portfölj istället för ryggsäck. Dessutom verkar han bara vilja sitta i biblioteket hela rasterna och läsa svåra böcker om stjärnorna. Det här blev ju inte alls som Linnéa och Vanessa tänkt sig, men de försöker i alla fall att få hans uppmärksamhet. Lite söt är han ju ändå, tänker Linnéa. Veckan efter blir Linnéa sjuk, och medan hon ligger hemma så lyckas Vanessa bli kompis med Vilmer. Hon ringer och berättar om saker de gjort och i Linnéas mage blir det en stor svart klump av ilska och svartsjuka. Plötsligt verkar det som att de båda två är kära i Vilmer. De börjar tävla om hans uppmärksamhet och blir mer och mer osams.
Vad ska man egentligen välja? Söta killen eller bästa kompisen?
Det är inte alltid så lätt...

Den här boken var mycket bättre än jag trodde. Den handlar om vänskap och svek och den där första pirriga kärleken. Ingrid Olsson har skrivit den, och den är som sagt en fristående fortsättning på Långt ifrån cool.
Passar bäst för åldern 10-12 år.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0