Om du var jag

                                                      

Gymnasiet är slut och Agnes har just skaffat en lägenhet ihop med bästa kompisen Louise. De är bästa vänner och ingenting kan stoppa dem. Louise är lika färgstark och snygg som Agnes är osynlig och tråkig, men det gör ingenting. Det är de två mot världen.
Men sen träffar Agnes Hannes, den mystiska killen som delar ut reklamblad i gallerian, och ingenting blir som förut. Plötsligt börjar Louise bete sig väldigt konstigt och en dag är hon försvunnen. Hon har dragit och lämnat Agnes ensam kvar. Samtidigt blir Agnes och Hannes förhållande jobbigare och jobbigare. Hur ska hon klara allt det här utan sin bästa vän?! Förtvivlat försöker hon få tag på Louise, och när det inte går så börjar Agnes nysta i hennes liv och får reda på saker som hon inte vill tro på. Hon som trodde att Louise berättade allt för henne...

Det här är en bok om riktigt stark vänskap, och om svek och att bli lämnad kvar. Men också om att låta vänskapen övervinna allt och hitta tillbaka till varandra, oavsett vad som hänt. Låter smörigt, jag vet, men det är så det är.

På baksidan står det:

Överallt, i alla rum, finns rester efter människor som gått sin väg.
Det finns tusen olika sätt att överge någon på, men det gör alltid lika ont.


Det här är Jessica Schiefauers första bok, och jag älskade den.
På biblioteket hittar du den på UNG-hyllan.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0