Nick och Norah's oändliga låtlista

                                                        

En enda natt i New York.
Nick har en spelning med sitt band (The Fuck Offs) och allt är underbart. Ända tills han ser Tris. Tjejen som dumpade honom och som han fortfarande inte kommit över. Hon är dessutom där med en ny kille, och för att verka oberörd vänder han sig till tjejen som står närmast och säger:
"Jag fattar att det här kommer att låta konstigt, men skulle du ha någonting emot att vara min flickvän de närmaste fem minuterna?".
Norah svarar genom att kyssa honom (även om hon har andra skäl än han tror), och under natten ska deras vägar korsas mer än en gång.
Natten spenderas på olika klubbar, mörka gator och nattöppna matställen. Dans, hångel och märkliga möten gör att natten aldrig verkar ta slut. Allt till tonerna av deras favoritmusik.

David Levithan och Rachel Cohn skriver vartannat kapitel och låter därmed Nick och Norah berätta om nattens händelser ur sina olika synvinklar. Det händer massor, det pratas musik hela tiden och det gäller att hänga med, för det finns inga tråkiga sidor i den här boken. Älskar du musik och små saker som kan förändra ditt liv? Läs och njut.
Det enda som kan göra den bättre är om ni läser den på engelska.

Och för guds skull, se filmen (Nick och Norah's infinite playlist) om ni får chansen. Den är om möjligt ännu bättre.

/Maria

Kommentarer
Postat av: Annika

Låter ju toppen! Hur kan jag ha missat att köpa in den till vår tonårsavdelning?!



Tack för tipset!

2009-05-14 @ 14:23:53
URL: http://bastaboken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0