Häxskolan

                                               

Sophie har bott hela sitt liv i häftiga och soliga Los Angeles, men nu har hennes konstiga föräldrar bestämt sig för att flytta tillbaka till den lilla staden där hennes pappa är uppväxt, nämligen Mythic, en mörk och deprimerande liten håla så långt bort från LA:s stränder man kan komma.
Sophies pappa är dessutom känd skräckfilms-regissör, och han och Sophies mamma älskar allt övernaturligt och skräckfyllt som finns. De är lite som familjen Addams, medan Sophie är precis tvärtom.
Mythic kunde därför inte vara en sämre plats för henne att bo på. Alla är helt galna i spök- och skräcksaker, och Sophie hatar det redan från första dagen. Men det finns några personer i stan som är okej. Hon har snart ett eget litet tjejgäng att ingå i, och dessutom finns ju den snygga killen Linc.
Men något är konstigt i staden, och något händer med Sophie. Hon drabbas av blixtrande huvudvärk och mystiska saker händer när hon vill det som mest. Hon vet inte vad hon ska tycka när hon får reda på att hon är en häxa, precis som de andra tjejerna i gänget. Dessutom finns det en anledning till att hon är där, i Mythic. Hon och de andra tjejerna har ett uppdrag att utföra, och en ond häxa att besegra...


Den här boken har beskrivits som magiskruvad chic-lit, och lite så känns det.
Jag hade däremot velat ha mer häxerier och mindre gnäll från Sophie, men den var okej ändå.
Den är skriven av Emily Gould och Zareen Jaffery.

/Maria


Kommentarer
Postat av: Carolina

Hej, läst ut boken imorse den var jättebra :)

2009-05-28 @ 14:38:06
Postat av: stina

Hej! Ville bara tipsa om Erik Wiklunds bok Breven till Kristina- En förbjuden kärlek! Helt underbar bok! Hans personliga hemsida är www.erikwiklund.se Ha det bra och blogga på! :)

2009-05-30 @ 11:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0