Rekryten

                                                 

James är en 11-åring kille som alltid lyckas hamna i trubbel. I skolan blir han retad för att han har en tjock mamma, och när den dryga Samantha retat honom en gång för mycket så tappar han kontrollen och gör illa henne. När sedan hans mamma dör så blir han skickad till ett barnhem, men även där går det snett och han vaknar upp en morgon på ett nytt ställe. Han får veta att han blivit uttagen till Cherub- en hemlig organisation som utbildar barn och ungdomar till stenhårda agenter. De skickas sedan ut på livsfarliga uppdrag, för ingen misstänker ju ett barnen är snokande agenter.

James kastas snabbt in i stenhård träning och långa tuffa lektioner. Här lämnas ingenting åt slumpen. Lärarna är hänsynslöst hårda, och eleverna är nästan ännu värre, men James märker sakta att han trivs. Grundutbildningen ska förbereda dem för det värsta som skulle kunna hända under ett uppdrag och pågår i 100 dagar. Frågan är bara om han ska klara sig genom de stenhårda proven eller bli utkastad härifrån också?

Det här är första boken i Cherub-serien och den är riktigt spännande! Perfekt att sätta i händerna på killar som vill ha spänning men inte deckare eller fantasy. Nu väntar jag bara på del två, som heter Uppdraget.

Böckerna är skrivna av Robert Muchamore och på engelska finns redan 10 delar ute. De två första finns i nuläget översatta till svenska.

Uppdaterat 12/8: Nu har jag läst del 2 också, och den var precis lika bra!

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0