Jag, Dante och miljonerna

                                                  

Vill du läsa en knasig historia om en soptipp, en talande knasig råtta och en väldig massa pengar? Då är Frida Nilssons nya bok något för dig.
Helge har jobbat på samma bank i hela sitt liv och han älskar sitt jobb, men en dag, precis när Helge blivit chef, så försvinner 10 miljoner kronor ur bankvalvet och Helge blir misstänkt! Men istället för att följa med poliserna så hoppar han ut genom fönstret, hamnar i en sophög, och vaknar på soptippen!
På tippen är det mörkt, kallt och geggigt. Allt är kletigt och mögligt och Helge känner sig oerhört ensam där han sitter i sin fina kostym.
Till slut dyker en råtta upp, men det är inte vilken råtta som helst. Den heter Dante och är den största råtta Helge någonsin sett, och dessutom är den otroligt otrevlig. Men till slut följer Helge med Dante hem, och tillsammans tvingas de slåss mot den livsfarliga uteliggarhunden, samla fina saker som de kan sälja och gillra fällor för det stora sopmonstret.
Visst längtar Helge hem, men poliserna letar nog fortfarande efter honom, och dessutom börjar han nästan trivas med Dante. Men inte kan man väl bo på en soptipp i resten av sitt liv?

Det här är en fartfylld galen historia av Frida Nilsson som skrivit böckerna om Hedvig. Berättelsen blir dessutom extra bra med Pija Lindenbaums härliga bilder.
Det handlar helt enkelt om att hitta en vän på ett helt oväntat ställe och att våga göra något man aldrig gjort förut.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0