Hemligheten på Crampton Rock

                              

I första boken om Crampton Rock (Amiralens arvinge) ärver 11-åriga Stanley en stor herrgård från en släkting som han inte ens visste att han hade.
Det är nästan sommarlov, och det bestäms att Stanley ensam ska åka dit och spendera sommaren i Crampton Rock, där herrgården ligger. Det är en ödslig liten by med mystiska invånare och trebenta hundar, och herrgården visar sig innehålla fler hemligheter än Stanley kunnat ana. Stanley blir varnad för att gå ut när det blivit mörkt, och ryktet går att det smyger runt en varulv på heden. Det blir en riktigt spännande och lite otäck sommar.

I del 2 som heter Vålnader i vinden har det blivit vinter och Stanley återvänder ännu en gång till Crampton Rock. En av de första kvällarna får han besök av ett huvudlöst spöke, men inte vilket spöke som helst- det är nämligen amiral Qvick som Stanley ärvt herrgården av, och nu vill han ha hjälp att hitta sitt huvud.
Samtidigt vaknat ett par otäcka varelser långt långt borta och börjar bege sig mot Crampton Rock. De verkar vara ute efter något som finns i Stanleys hus...

Chris Mould har skrivit den här serien om Crampton Rock, och de är riktigt bra, och ganska lättlästa, för mellanstadiet ungefär.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0