Skulduggery Pleasant- En lek med elden


                                                      

Har ni läst första boken om Skulduggery Pleasant? Det har jag, och jag har längtat efter fortsättningen sedan dess. Nu har jag äntligen läst den, och den var minst lika bra som den första.
Stephanie har ju slagit sig ihop med skelettet Skulduggery och blivit monsterbekämpare på heltid, och går numera under namnet Valkyrie Cain. Eftersom hon bara är 13 år så har hon skapat en spegelbild som gör alla tråkiga saker åt henne, som att gå i skolan, och Valkyrie kan därför slåss med monster på heltid.
Efter äventyren i första boken så tror de att världen ska vara lugn ett tag, men sedan börjar det dyka upp vampyrer lite överallt, och den livsfarliga Baron Vengeous har rymt ur sitt fängelse. Nu är han på jakt efter en magisk rustning som kan göra honom oövervinnerlig, och dessutom håller han på att skapa ett gigantiskt monster, men för att få liv i det behöver han Valkyrie's blod...

Skulduggery och Valkyrie ger sig tusan på att de ska stoppa Baronen innan han lyckas ta över världen, men det är betydligt svårare än de hade kunnat tänka sig. Den redan döda Skulduggery har som vanligt svar på allt, men frågan är om det räcker den här gången.

Derek Landy heter den fantastiska författaren till de här böckerna. Spänning, monster och en hel del humor. Läs och njut...

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0