Prismagalaxen- Ökensafari


                                            


Nu har jag läst del två i serien om Prismagalaxen.
Det är sommarlov och Nova är återigen på väg till ett nytt äventyrsläger. Äntligen ska hon få träffa sina nya kompisar Tim och Tudor igen, och dessutom är det dags att utforska en ny och spännande planet- nämligen Karech, ökenplaneten.
På Karech är det öken hela dagarna, men på nätterna faller blommor ner från himlen och hela planeten blir till en farlig djungel.
Till lägret kommer ungdomar från en massa olika planeter. En kille kan ändra form till vad som helst, en tjej blir ett träd när hon blir arg och några andra är små och lurviga.
Nova och de andra lägerdeltagarna blir utskickade på det ena farliga och kluriga uppdraget efter det andra och under lägerveckan träffar de på både eldtungade tigrar, blodskorpioner och klippgastar. Men det verkar finnas någon som vill Nova illa. Någon som är ännu farligare än alla planetens djur. Någon som vill åt hennes stora hemlighet- nämligen silvertrådarna som kommer ut ur hennes hand när hon blir rädd. Det måste vara någon på lägret, men vem?

Det här är riktigt bra böcker skrivna av Ingrid Remvall. Lätta att läsa och full fart hela tiden. Det finns inte en lugn stund i hela boken. Det ena äventyret avlöser det andra och man vill aldrig sluta läsa. Passar mellanstadiet och uppåt.

/Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0