Pilträdens systrar: Vänskapen växer

                                  
                                           

Författaren till Systrar i jeans är tillbaka med en ny serie om stark vänskap.
Den här gången handlar det om den 14-åriga trion Ama, Polly och Jo som varit bästa vänner sedan de började skolan. Tillsammans planterade de tre pilträd som de sedan skött om. Träden har varit den starka länken mellan tjejerna, men nu är det länge sedan de tog hand om träden, och när det blir sommarlov ska alla tre till olika ställen. Jo åker med sin mamma till deras sommarställe. Där får hon ett jobb på en restaurang och börjar umgås med några coola äldre tjejer. Plötsligt känns Polly och Ama töntiga och inte så viktiga längre. Ama hamnar (av misstag?) på ett vildmarksläger där hon tvingas vandra kilometer efter kilometer i skogen, dela tält med en tjej som snabbt hånglat med alla killar på lägret, och kämpa med hemska skavsår. Polly är kvar i stan med sin mamma som spenderar all tid i sin ateljé, så Polly är nästan alltid ensam och känner sig övergiven av Ama och Jo. Men hon får snart annat att tänka på. Hon blir nämligen antagen till en fotomodellskola, och hon tänker göra vad som helst för att bli modell. Även om det betyder att hon måste sluta äta...

Under sommaren händer det mycket i tjejernas liv, och när problemen blir för stora upptäcker de hur mycket de behöver varandra.

Jag älskade den här boken. Den har allt. Kärlek, vänskap, stora drömmar, rädslor, mod och en hel del familjebekymmer. Dessutom är den snygg. Ann Brashares får gärna skriva fler böcker. NU!

/MariaKommentarer
Postat av: Saga

Schysst design du har på din sida. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!

2012-03-18 @ 19:31:12
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0