Skuggporten

                                                    

14-åriga Anna lever ett lite annorlunda liv. När hon var liten bodde hon och hennes föräldrar i ett stort häftigt hus som vilken familj som helst, men sedan sju år tillbaka bor hon och hennes pappa i det gamla växthuset på baksidan av tomten. Pappan bär med sig nyckeln till stora huset hela tiden och Anna får absolut inte gå in i det. Han hävdar att huset är farligt, och så har det varit ända sen Annas mamma försvann för sju år sedan.
I växthuset har de det ganska trevligt, men Anna har det ändå inte lätt. Hon blir retad i skolan och har ingen riktig kompis. Allt detta kan såklart bero på att hon är stum (ingen verkar vilja umgås med nån som inte kan prata), men Anna vet att det är något mer också. Hon kan känna att hon är annorlunda. I ena handflatan har hon en taturerad spindel som hon haft i hela sitt liv, men vad betyder den egentligen?
När hon börjar höra sin mamma ropa på hjälp så börjar hon tro att hon är tokig på riktigt, men när hon och nya kompisen Aian bryter sig in i Annas stor hus så hittar de en gömd port, och ropen på hjälp fortsätter att eka i Annas huvud...

Det här är en sprillans ny fantasybok av den danska författarinnan Lene Kaaberbøl.
Läs den! Den är riktigt riktigt bra!

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0