De fem utvalda

                                   

Efter mycket velande hit och dit så håller jag äntligen på att ta mig igenom del tre i serien om "De fem utvalda".
Jag läste Korpens port för länge sen och har pratat om den på åtskilliga bokprat. Jag älskar den, och fortsättningarna är precis lika bra.
Första boken handlar om Matt som efter att ha blivit tagen av polisen efter ett inbrott hamnar i ett fosterhem ute på landet.
Den lilla byn (och dess invånare) visar sig vara riktigt konstig, och hur Matt än försöker så lyckas han inte rymma därifrån. Alla vägar leder tillbaka till byn och damen som han bor hos är farligare än Matt kunnat föreställa sig. Matt har alltid vetat att han har ovanliga krafter och nu får han reda på att världen är i fara, och att han är en av fem utvalda som måste rädda den. 

I Ondskans stjärna hamnar Matt i Peru efter att ha besegrat ondskan som försökte ta över världen, och där träffar han Pedro, som också är en av de utvalda. Men ondskan har vaknat till liv igen, och nu vet den allt om Matt och tänker förgöra honom en gång för alla!

I Dödens fält får vi möta ytterligare två ungdomar. Det är de tankeläsande tvillingarna Jamie och Scott som hamnar i trubbel redan i början när ett par kostymklädda män har bestämt sig för att kidnappa syskonen.

Ytterligare två böcker finns att vänta på, och de fyra ungdomarna måste nu hitta den femte och sista medlemmen av de fem utvalda och besegra ondskan för alltid.
Det här är riktigt bra böcker av författaren Anthony Horowitz som skrivit serien om tonårsagenten Alex Rider.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0