Aeronauten

                                                      

Den här boken är ganska mycket tvärt emot boken jag läste sist (Tunnlar alltså). Killen i Tunnlar spenderar mesta delen av sin tid med att gräva sig ner i jorden, men 14-åriga Conor i den här boken vill hela tiden upp i luften. Han känner att han hör hemma där och han föddes i en flygande luftballong. Problemet är bara att flygplanen ännu inte uppfunnits.
Conor bor i ett slott på Irland, och hans bästa vän är den jämnåriga prinsessan Isabella som han är hemligt kär i.
Han lever ett ganska lugnt liv, ända tills den dag han blir vittne till något hemskt. Efter den dagen blir ingenting sig likt. Conor är bara en liten del i ett stort grymt spel och nu blir han ivägskickad för att för all framtid bryta diamanter i djupa livsfarliga gruvor. Där blir han helt besatt av att fly och att hämnas på dem som skickade dit honom, och det enda sättet som Conor kan komma på är att uppfinna den första flygmaskinen och bli en aeronaut*.

Eoin Colfer har ju skrivit en hel del ungdomsböcker, dels hela fantasyserien om Artemis Fowl, men den här boken är helt annorlunda. Den innehåller en hel del historia, och är riktigt spännande och ibland också ganska otäck.

* Aeronaut betyder luftseglare

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0