Den femte systern

                                                     
            
Nu har jag spenderat ganska lång tid med att läsa Mårten Sandéns nya bok. Jag var nämligen tvungen att stanna ganska ofta och tänka ordentligt för att hänga med.

En kall vinternatt 1831 lyckas Eugen Karmelius öppna en port till helvetet med hjälp av sina fem döttrar. Hans plan är att en av döttrarna ska föda tillbaka Djävulen till vår värld. Men det går inte riktigt som han tänkt sig, och själv blir han inspärrad och senare avrättad.

Nu, i vår tid, får vi möta Jannike. Hon jobbar hos en gravid kvinna som heter Elisabeth. När de helt plötsligt blir anfallna av en vätte så dras de in i en ondska som de inte visste existerade. Elisabeth visar sig vara ättling till Karmelius och någon ond kraft som kan ta mänsklig form är ute efter hennes ofödda barn. Är det ännu en släkting till Karmelius som vill avsluta hans planer, och i så fall vem?

Boken är enligt mig ganska rörig. Jannike är synsk eller nåt och kan se delar av det som hände 1831 som om hon var där. Lite som att hon drömmer, om ni förstår. Hon kan dessutom läsa vissa personers tankar. Det hoppar lite fram och tillbaka i tiden pga Jannikes "drömmar", så man ska nog vara en riktigt van läsare innan man ger sig på den här boken. Men bra är den, det är det viktigaste ni behöver veta.

Är det någon som läst den, och vad tyckte i så fall ni?

/Maria

Kommentarer
Postat av: Klas

Det går att provläsa den här:

http://www.norstedtsforlagsgrupp.se/templates/raben/Book.aspx?id=48617

2008-10-02 @ 22:13:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0