Kiki Strike- Kejsarinnans gravkammare

                                                    

Kommer ni ihåg Kiki Strike? I första boken Skuggornas stad hittar hon och hennes kompis Ananka en underjordisk stad som de kartlägger och håller hemlig. De berättar för några tjejer till och tillsammans bildar de gruppen Irregulars.
Den bleka lilla Kiki Strike är gruppens ledare, men det är inte hon som är huvudpersonen i den här boken. Istället handlar det mest om Irregulars-medlemmen Oona som visar sig ha en stor hemlighet. Den ökände livsfarlige smugglaren Lester Liu som tjejerna letat efter är hennes pappa! Han övergav henne när hon var liten men nu är han i New York för att vinna tillbaka hennes kärlek, och Oona verkar faktiskt tro att han är snäll. De andra tjejerna är inte riktigt lika övertygade. De är säkra på att han håller på med något skumt.
Samtidigt är deras liv fyllt av andra grejer. Jätteekorrar, spöken, en kinesisk mumie, förfalskade tavlor, stränga föräldrar och skvallrande läkare är bara några av de saker de måste hantera. Inte så lätt när man bara är 14 år, men Irregulars medlemmar har talanger som de flesta inte har en aning om.

Jag älskar böckerna om Kiki Strike. Det händer massor med saker hela tiden, och det verkar inte finnas någon hejd på vad man kan göra för att rädda sina vänner. Tjejerna är minst sagt smarta, men min favorit är nog ändå förklädnings-proffset Betty. Man vet aldrig hur hon ska se ut i nästa kapitel.

/Maria

Kommentarer
Postat av: Nessie

Jag älskar också de böckerna, de är verkligen underbara. Lärorika också ;) Läser just nu om dem faktiskt. Vet du om/när det kommer en trea?Fin blogg btw :)

2009-04-16 @ 20:01:16
URL: http://prongsii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0