Hungerspelen

                                                         

I en läskig framtid där skillnaden mellan fattig och rik är enorm bor 16-åriga Katniss, i det fattigaste av 12 distrikt runt huvudstaden. För att hon och hennes familj ska kunna överleva har hon tvingats bli en riktigt skicklig jägare, något som hon kommer att ha stor hjälp av den närmaste framtiden.
Det är nämligen dags för årets största händelse. Den direktsända tävlingen Hungerspelen, där 24 ungdomar mellan 12 och 18 år medverkar. Genom ett lotteri dras två namn (en tjej och en kille) från varje distrikt, och man vill verkligen inte vinna! Tävlingen är nämligen en kamp på liv och död, och det är inte avgjort förrän alla utom en är döda.
I lotteriet dras Katniss 12-åriga lillasysters namn, men Katniss puttar undan henne och anmäler sig som frivillig, trots att hon är livrädd. Strax är hon ivägskickad till tävlingsarenan med de andra ungdomarna, och kampen kan börja. Ska hon klara av att överleva och döda de andra för att få se sin familj igen?
Tävlingen är oväntat hård och de lider av hunger, kyla och livshotande skador medan tv-tittarna sitter och slår vad om vem som ska dö härnäst.

Det här är en helt galen bok. Galet läskig. De som bestämmer är hänsynslösa människor och om ingen dött på ett par dagar så är det ju dålig tv, och då hjälper de handlingen lite på traven genom att tillsätta lite riktiga faror.
Om du gör ett riktigt bra intryck kan du få sponsorer som skänker små gåvor till dig under tävlingen, men lita inte på det.
En riktigt bra bok är det, och det bästa av allt är att det bara är första delen av tre planerade. Författarinnen heter Suzanne Collins.

/Maria

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Håller med! Den här boken måste läsas. Man kan inte lägga den ifrån sig innan man läst sista sidan. Så otroligt spännande!

2008-11-18 @ 08:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0