Den förlorade liljan

                                                      

Kommer ni ihåg Damen under isen? Den där snygga mörka boken om systrarna som fastnat i tiden. Här är ännu en bok av samma författare, nämligen Sarah Singleton.

Den här boken handlar om en lilja. En magisk lilja som gavs till ett gäng riddare från en ängel för länge sedan.
Liljan skulle ge riddarna och deras ättlingar extra kraft, men med tiden har liljans magi förändrats. Nu framkallar den sinnessjukdomar och ses mer som en förbannelse än en gåva. Tre ungdomar som är ättlingar till riddarna har nu kraften att tillsammans förstöra liljan och bryta förbannelsen. De har alla övernaturliga gåvor och kan tex se in i framtiden, men de känner inte varandra. Efter hand vävs dock deras liv ihop och tillsammans måste de nu ut på sitt livs största äventyr för att hitta liljan och därmed rädda sina familjer.

Det här är en riktigt bra bok som utspelar sig i några olika tidsåldrar. Vi får mestadels följa de tre ungdomarna Jack, Miranda och Jacinth år 1890, men ibland hoppar berättelsen tillbaka ännu längre i tiden för att vi ska få veta hur det gick till när riddarna fick liljan och slutligen gömde den för omvärlden. Trots allt blir det aldrig rörigt.

Boken finns tyvärr inte på vårt bibliotek (än), men skriv upp den på julklapps-önskelistan. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0