En plats de kallar Lyckan

                                      

John och Mia bor i samma stad, men kommer från två helt olika världar.
John är rik och ihop med en riktig överklasstjej som bara nöjer sig med det bästa. Det är planerat att han ska gå på en dyr privatskola efter sommaren, men först har han tre veckors språkresa i Frankrike framför sig.
Det är i alla fall vad alla tror. Själv har han andra planer. Hans mamma har just flyttat iväg till en ny man, och hemma har hans pappa helt tappat kontrollen och dricker för mycket. John har ställt in språkresan och planerar att flytta in i det tomma lusthuset i parken.

Lusthuset har även hittats av Mia. Hon har just gått ut nian med flera IG och jobbar nu som diskare på en pizzeria. Hon flyr till lusthuset för att komma bort ifrån sin festande unga mamma och knarkande kompisar.

John tror att ingen kan hitta honom, men så lägger han märke till att saker flyttat på sig. En konservburk som han slängt på golvet står plötsligt i fönstret med en blomma i, och Mia börjar göra liknade upptäckter.
När de till slut möts blir de mest irriterade. Båda vill ju vara ensamma, men efterhand börjar de lära känna varandra, och kärlek börjar växa fram...

Det här är en vacker, ömsint berättad kärlekshistoria om att hitta sig själv och skaffa sig ett eget liv.
Mårten Sandén har ett härligt flyt i sitt språk, och boken är helt enkelt vacker.
En underbar bok att ha med sig i sommarsolen.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0