Percy Jackson

                                  

Känner ni till havsguden Poseidon, kärleksgudinnan Afrodite, himmelsguden Zeus och alla de andra?
Tänk er att gudarna faktiskt finns och vandrar runt i världen som vilka människor som helst. Föreställ er att de skaffar barn med vanliga människor och får barn som har övernaturliga krafter. Det är vad som händer i Percy Jacksons värld.
Efter att nästan ha blivit dödad i skolan av en lärare som visar sig vara ett monster, så får Percy reda på att han är den enda sonen till Poseidon. Han skickas till Halvblodslägret, där alla gudarnas barn får lära sig att använda sina krafter.
Det visar sig ganska snart att man förväntar sig stora saker av Percy. Poseidon är en mäktig gud, och Percy måste hjälpa honom att strida mot monster och andra gudar.

Jag har just läst klart del 3, och de är riktigt riktigt bra! Jag gillar att man får lära sig en massa om gudarna medan man följer Percys äventyr. Det dyker dessutom upp det ena monstret efter det andra. Det är ingen dans på rosor att vara son till en gud, det kan jag säga. 
Det ryktas dessutom om att det ska bli film av böckerna och författaren Rick Riordan håller nu på att skriva del 5. Del 4 kommer förhoppningsvis på svenska i år.

Percy Jackson har dessutom en riktigt cool hemsida, på engelska. Där kan man lära sig mer om gudarna och de andra karaktärerna i böckerna. Kolla in den. Det är den värd.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0