Är du glad, Gabrielle?

                                       

Är du glad, Gabrielle? är andra delen i en serie. Första delen heter Frusna ögonblick.

Gabrielles föräldrar har just skilt sig, och nu har Gabrielle och hennes mamma flyttat till en ny stad. Gabrielle hoppar in i sin nya gymnasieklass i Sundsvall några månader in i första terminen, och känner sig genast utanför. Alla andra verkar redan känna varandra.
Efter ett tag lär hon känna Magnus och Bobo, och genom dem lär hon känna Alexander och Sofia.
Alexander är mystisk och poetisk och Gabrielle dras genast till honom, men samtidigt visar Bobo att han är intresserad av henne. De fem bildar ett litet gäng som läser poesi och kommer varandra riktigt nära, men allt slutar i katastrof.

I del två har Alexander flyttat till Stockholm, och han och Gabrielle har ingen kontakt alls. Gabrielle mår inte alls bra efter allt som hänt (i del ett) och beslutar sig för att söka upp Alexander. Han är den enda som kommer att förstå hur hon mår.

Eva Swedenmark har skrivit ett par härliga, men också väldigt känslosamma och stundtals jobbiga böcker om att gå på gymnasiet och ha vänner som inte mår bra, men också om kärlek och riktigt stark vänskap.

Böckerna går att läsa fristående. Man kan alltså läsa del 2 utan att ha läst del 1, men jag tycker att man ska ta dem i ordning, så att man verkligen hänger med, för de är riktigt bra!

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0