Nim och den hemliga ön


                                           

Nim lever ett helt underbart liv. Hon bor på en hemlig söderhavsö tillsammans med sin pappa och sina tre vänner Selkie, Fred och Chiara. Men de är inga vanliga vänner, de är nämligen ett sjölejon, en havsleguan och en havssköldpadda. Nims pappa är vetenskapsman, och när hon inte hjälper honom med mätningar och experiment så springer hon omkring på ön, badar eller spelar kokosnötsfotboll. Hon har ingen kontakt alls med omvärlden, men det gör henne ingenting. Hon har världens bästa liv.
Allt är underbart ända tills den dag hennes pappa åker iväg med sin båt för att göra några experiment, och inte kommer tillbaka! Plötsligt är Nim helt ensam, och en storm är på väg! Samtidigt närmar sig en turistbåt, och det är Nims ansvar att se till att deras hemliga ö inte upptäcks, för då är det slut på deras lugna liv.
Som tur är så får hon hjälp från ett oväntat håll, men ska det räcka?

Nim och den hemliga ön är en otroligt charmig och ganska spännande äventyrsbok som är skriven av Wendy Orr. I USA finns den redan som film, men i Sverige får vi vänta på den tills den släpps på DVD i februari 2009. Kolla på trailerna så länge, eller läs boken!

                

Kommentarer
Postat av: Black Frog

Det värkra vara en rolig film/bok. Jag såg på klippet och läste det som du skrev om boken. Bra!

2009-11-20 @ 16:16:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0