Drakens öga

                                                        

12-åriga Daniel och hans syster Beatrice bor i England år 1882. Just när boken börjar är de riktigt glada. Deras föräldrar har jobbat i Indien i fyra år, men nu ska de äntligen komma hem! Besvikelsen blir förstås stor när de får ett brev där det står att föräldrarna tyvärr inte kan komma hem, och att syskonen ska få spendera sommaren hos föräldrarnas gamle vän dr Drake. Självklart är de inte särskilt entusiastiska, men det ändras snabbt när de inser att dr Drake är en drakolog. En man som har vigt hela sitt liv till att lära sig allt om drakar, och att skydda dem med sitt liv.
Daniel och Beatrice får snabbt börja lära sig allt som är viktigt om drakar. Men sen händer det som inte får hända! Den onde drakologen Ignatius Crook stjäl dr Drakes hemliga dagbok där all hans drakinformation finns. De förstår snabbt att Ignatius vill ha tag på Drakens öga; en sten som man behöver för att utse nästa Drakmästare. Nu gäller det bara att hitta stenen före honom, annars är alla drakar i stor fara!

Det här är första delen i en serie som kallas Drakologi-krönikan och den är skriven av Dugald A. Steer.
Det blir lite väl mycket fakta emellanåt, men jag gillar den ändå.
Dessutom kan man köpa handboken som barnen använder i den här boken. Den heter kort och gott Drakologi, och är full av spännande fakta om drakar. En bok som man måste ha om man vill bli drakolog.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0