Den otroliga månresan

                                                    

Jag skrev tidigare om boken Astronauten som inte fick landa, som handlade om första månlandningen 1969.
I den här boken är den stora frågan: Har månlandningen verkligen hänt på riktigt?

Walter Speazlebud är en pojke med stort intresse för rymden. Han vet praktiskt taget allt som finns att veta om månlandningen och älskar att titta på rymden genom sitt teleskop. Men Walter har ett intresse till. Han älskar att stava baklänges och han är riktigt duktig på det. Hans farfar är också bra på baklängespratet och han hävdar att de har en magisk förmåga som gör att de kan få saker att gå baklänges och också resa i tiden. Gåvan heter ISATNAF (läs det baklänges).
Med hjälp av den här förmågan bestämmer sig Walter för att resa tillbaka till 1969 för att se om månlandningen verkligen hände på riktigt eller om bilderna bara gjordes i en filmstudio. Frågan är bara om han kommer att bli besviken?

Vad tror du hände? Landade Neil Armstrong och Buzz Aldrin verkligen på månen? Läs och fundera. Sen kan du öva lite på baklängespratet och kanske få kraften hos ISATNAF.
Författaren David Donohue spenderade tydligen många dagar ståendes ute i korridoren efter att ha blivit utslängd från klassrummet för att han pratade baklänges, och när någon nu frågar honom om han kan stava baklänges, så svarar han b-a-k-l-ä-n-g-e-s. Jag gillar honom redan...

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0