Tystnadens hus

                                                          

Nu, mina vänner, är Magnus Nordin igång igen. Efter att ha skrivit några av mina favoritböcker (typ Prinsessan och mördaren och Svart drama) så är han nu tillbaka med en bok som är nästan omöjlig att placera i en kategori.
Det är typ en spökbok, men ändå inte, och så är den spännande, men det är ingen deckare, och...
Äsch, vi tar det här från början.
Boken handlar om Stella som lever i en sekt av något slag. Bakom stängsel och låsta dörrar lever hon sina dagar under "Fader Davids" och Guds regler. Hon kan inte minnas någonting om sitt liv innan hon kom dit, och en dag får hon nog. Med hjälp av kompisen Gabriel rymmer hon och gömmer sig i ett tomt gammalt rivningshus.
En dag ser Stella en liten flicka i röd klänning i huset, men i nästa sekund är hon borta. Dagen efter är hon tillbaka och säger att hon bor i huset. Flickan dyker upp här och där och alltid i samma klänning. Stella vet inte riktigt vad hon ska tro. Det bor inga familjer i huset, men flickan är envis. På nätterna vaknar Stella av ett krafsande från övervåningen och hon börjar drömma konstiga drömmar. Vad är det som händer i huset egentligen, och vem är flickan?

Det jag älskar med Magnus Nordin är att man som läsare tror att man har koll, men egentligen har man ingen aning om hur det ska sluta. Han har förmågan att vända en historia helt tvärt så att hela boken får en ny mening.
Snälla, läs den här. Dels för att den är helt genialt skriven och dels för att jag behöver någon att diskutera den med.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0