Svärdets bok

                                            

Svärdets bok
är den spännande fortsättningen på Drakens bok skriven av A.J. Lake.
I Drakens bok får vi möta skeppardottern Elspeth som får tag i ett magiskt kristallsvärd som kan skära genom allt, och kungasonen Edmund, som har den magiska förmågan att kunna gå in i andra människors sinnen och se genom deras ögon.
En mäktig och ondskefull drake har vaknat till liv, och i Svärdets bok får vi reda på att draken styrs genom tankekraft från en man vid namn Loki som sitter fastkedjad i ett berg. Nu vill han ha Elspeths mäktiga svärd och skickar därför ut draken för att hämta det.
Barnen klarar sig undan och hamnar i ett snötäckt iskallt land där de räddas av Grufweld och hans dotter Fritha. De erbjuder sig att hjälpa barnen hem, men Elspeth vet att hon och hennes svärd är de enda som kan stoppa Loki från att sprida mer ondska i världen. Så istället för att bege sig hemåt ger de sig ut på ett farligt uppdrag genom det snöiga riket för att nå fram till berget.

Det här är riktigt bra fantasy. Det är lagom starka, lagom smarta barn som strider mot ondskan med olika magiska krafter. Det finns en jättelik drake, otäcka varelser som jagar dem, och snälla människor som vill hjälpa dem på vägen. Det enda jag saknar just nu är del 3.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0