Galna gatan

                                         

Anders Jacobsson och Sören Olsson
har gjort det igen. De har skrivit ännu en charmig, rolig serie. Nu handlar det om barnen på Galna gatan, och böckerna är den här gången riktade till lågstadiet.

Första boken heter Galna gatan och handlar om 8-åriga Alva och hennes lillebror Lille Pucko som bor i det röda huset på gatan.
På Galna gatan bor det en massa konstiga människor, och så en massa gubbar. Alva tycker att det bor alldeles för många gubbar på gatan, men en dag är det en gubbe som åker iväg i ambulans och inte kommer tillbaka mer.
Självklart är alla barnen på gatan otroligt nyfikna på vem som ska flytta in i stället? Hoppas att det blir någon rolig...

Bok två heter Världens bästa kompis och handlar om Allan, som också bor på Galna gatan. Han är bästis med Alva och har en pappa som inte är hemma så mycket. Som läsare förstår man att det är en skilsmässa på gång, men här får vi se det ur ett barns ögon. Samtidigt är det en massa annat som händer i Allans liv. Hans andra kompis Emil blir helt plötsligt alldeles fnittrig och konstig när han träffar Alva, och Alva verkar gilla Emil. Kanske mer än hon gillar Allan?

Det här är charmig, rolig, och ibland jobbig vardagsdramatik sett ur lågstadiebarns ögon.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0