Dash and Lily's book of dares

                                          


Just nu läser jag nya boken av David Levithan och Rachel Cohn (duon bakom Nick och Norah's oändliga låtlista och Naomi och Ely's kyssförbudslista).

Nya boken heter Dash och Lily's book of dares och utspelar sig i ett julstressat New York.
Boktokiga Dash är 16 år, hatar julen och har lyckats ljuga sig till att få vara ensam hela julhelgen. Han spenderar dagarna på sin favoritbokhandel, där han har stenkoll på alla böcker som finns. Men en dag står plötsligt en röd anteckningsbok bredvid hans favoritbok, och när han öppnar den så finner han ledtrådar och uppdrag. De första ledtrådarna tar honom runt i bokhandeln, och innan han lämnar boken så skriver han dit nya ledtrådar.

Lily, som lämnat boken i hyllan, älskar julen, men till hennes förtvivlan så har hennes föräldrar åkt på smekmånad och lämnat henne ensam med sin bror Langston som bara är intresserad av sin nya pojkvän. Plötsligt är hela julen förstörd och hon är helt ensam. I alla fall tills hon får svar i anteckningsboken.
De närmaste dagarna fylls boken med nya påhittiga ledtrådar och uppdrag och Dash och Lily skickar runt varandra till en massa olika ställen i New York medan de lär känna varandra utan att träffas.

Det här är en riktig feel-good-bok. Jag trodde nog att de skulle utmana varandra på betydligt allvarligare saker, men det var ändå ganska spännande. David Levithan och Rachel Cohn är riktigt bra tillsammans, och jag gillar verkligen boken!

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0