Farsta fritt fall

                                           

Henrika har just flyttat från Lund till Farsta utanför Stockholm och kämpar för att passa in i den nya hårda miljön. I Lund har hon varit den väluppfostrade och präktiga pluggisen, men i Farsta får man inga vänner om man är sån. Hon längtar efter att bli någon annan, lite coolare. Dessutom vilar det ständigt en rädsla i Henrikas mage. Hennes pappa har varit väldigt sjuk och hemma får man inte göra något som kan göra honom upprörd. Det gäller att hålla alla jobbiga känslor för sig själv.

På torget i Farsta centrum hänger ett högljutt och elakt gäng som gör allt för att imponera på sin ledare Mira.
Men Mira börjar tröttna. Hon vill ha ut något mer av sitt liv än att supa och knarka. Speciellt nu när hennes alkoholiserade mamma verkar må bättre.
Emellanåt korsas tjejernas vägar och när de börjar gymnasiet så blir Henrika och Mira utvalda att göra ett projektarbete ihop, men medan Mira tar tag i sitt liv och försöker göra ett bra jobb så sjunker Henrika djupare och djupare ner i ensamhet och rädsla.

Det här är en bok som handlar mycket om svagheter, rädslor och ensamhet, men som också visar att man kan bryta mönstret och bli den man vill bli. Det kanske inte blir som man tänkt sig, men det kanske i alla fall blir en förändring...

Ulrika Lidbo har tidigare skrivit Decembergatans hungriga andar som jag älskade.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0