Tretton skäl varför

                                            

När Clay hittar ett paket på trappan till sitt hus så har han ingen aning om att innehållet ska förändra hans liv för alltid.
Paketet innehåller sju kassettband, och när han trycker på play så möts han av en tjejröst. En röst som han aldrig mer trodde att han skulle få höra.
Rösten tillhör nämligen Hannah Baker, en tjej som för två veckor sedan tog livet av sig. Nu har hon bestämt sig för att berätta vad som fick henne att ta beslutet. Det finns tretton skäl, och Clay är ett av dem.
När han lyssnat klart är hans uppgift att skicka vidare paketet till nästa person.
Skräckslagen men fascinerad börjar han lyssna. Hannah berättar om olika personer som hon träffat och jobbiga saker som hänt, samtidigt som hon lotsar Clay genom staden med hjälp av en medföljande karta. Timmarna går och kväll blir natt. Clay kan inte sluta lyssna, för ännu har hon inte nämnt hans namn. Vad har han gjort som har påverkat henne så starkt? Och vill han egentligen veta?

Det här är en bok om små saker som får stora konsekvenser. Ett tillfälle att stanna upp och tänka på hur det man gör påverkar andra människor.

Vi får följa Hannahs berättelse genom de sju kassettbanden, och samtidigt följa Clays reaktioner och tankar.
I början blev det lite rörigt, men sen blev det bara bra.

Författaren heter Jay Asher.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0