Den förbjudna skogen

                                         

Seth och Kendras föräldrar ska åka på kryssning, och i brist på annan barnvakt så ska de få vara hos sin farmor och farfar i två veckor. Problemet är bara att de knappt aldrig träffat dem. De bor mitt ute i skogen och hälsar nästan aldrig på. De verkar inte heller vilja ha så mycket besök. Det ser ut att bli två värdelösa veckor, och värre blir det när deras farfar berättar att farmodern inte är hemma och att barnen absolut inte får gå in i skogen. Trädgården är visserligen helt fantastisk, och deras rum är fullproppat med saker som kan hålla dem sysselsatta, men deras farfar är aldrig hemma, och snart börjar Seth tröttna. Nyfikenheten tar över, och snart är han på väg in i skogen, trots allas varningar.
Vad de inte vet är att skogen faktiskt är farlig, och att deras farfar är föreståndare för Fabelhaven, ett reservat där magiska djur och varelser får leva i fred. Skogen är full av troll, älvor, satyrer och häxor, och de flesta är inte speciellt trevliga.
När Seth sedan råkar bryta mot en av lagarna så blir det farligt på riktigt...

Den här boken är riktigt spännande, och det händer något hela tiden. Ibland innehåller språket lite onödigt svåra ord, men den är väl värd besväret.
Författaren heter Brandon Mull.

/Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0