Skuggvarelser och Blodets röst

                         

Jag gillar Magnus Nordins böcker väldigt mycket. Det är många år sedan jag läste min första Nordin-bok, och det var Skuggvarelser och den kom ut 2002. Det är en bok som förtjänar att läsas, men tyvärr lånas den väldigt lite. Nu har Magnus äntligen bestämt sig för att göra en uppföljare, och i samband med det ges Skuggvarelser ut med nytt snyggt omslag som matchar fortsättningen som heter Blodets röst.

Skuggvarelser handlar om Daniel som bor i en liten håla på Gotland. Han arbetar i pappans bilskrot medan pappan super för mycket och är allmänt otrevlig.
Strax utanför byn ligger Ryssens hus. Ett hus som i åratal stått tomt och förföljs av läskiga spökhistorier.
Det är utanför det huset som det nu står en bil parkerad. Några har flyttat in och ryktet sprids snabbt. Det verkar väldigt märkligt, och ännu konstigare blir det när de nya husägarna visar sig. De pratar inte svenska och är skygga och konstiga. De har gula, sneda ögon och håller sig för sig själva. Men Daniel har fått upp ögonen för familjens dotter Kira som är otroligt vacker. Det är kärlek vid första ögonkastet, men Kira är svåråtkomlig och full av hemligheter. 
Hon och de hon bor med är nämligen varulvar och Kira har inget val. Hennes öde är att se till att släktet inte dör ut. Och i de planerna finns det ingen plats för Daniel... 

Jag gillar verkligen den här boken, och den är lika mycket en kärlekshistoria som en rysare.
Jag längtar till den fristående fortsättningen som kommer i början av juni.

/Maria


Kommentarer
Postat av: Linnea

Du är underbar! Här sitter man och längtar efter något nytt att läsa men man vet inte vad och så hoppar du upp med förslag! kanon!

2010-03-31 @ 12:23:41
URL: http://bokmalar.blogg.se/
Postat av: Stefan Nilsson

Tack för boktipset. Kul med lite varulvar som motpol till all vampyr-hysteri som drabbat världen på sistone.

2011-04-19 @ 11:05:25
URL: http://biggest-loser.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0