Svarta fåglar

                                               

Jag trodde att det här skulle vara en fantasybok, men det var det faktiskt inte. Det är istället en mörk och otäck krigsskildring som berättas av 12-årige Amik.
Amik lever ett stillsamt liv i Mabekernas dal tillsammans med sina föräldrar. Men något oroar honom. När han är uppe i bergen och vallar familjens får så känner han sig iakttagen. Svarta fåglar cirkulerar över hans huvud och plötsligt dyker två svarta ryttare upp och börjar jaga honom. Amik blir livrädd, för han har aldrig sett en häst. Hästar finns nämligen bara i Tekitien, på andra sidan bergen. För många år sedan utkämpades ett krig mellan dem och mabekerna och även om det varit lugnt sedan dess, så har de ingen kontakt med varandra.
Men nu verkar tekiterna vara tillbaka för att hämnas på alla dem som blev dödade i kriget. Tekitien har en ny herre och han är skoningslös. Plötsligt har de tagit över hela Mabekien och Amiks pappa blir dödad och hans mamma försvinner. Plötsligt är Amik ensam och måste ta strid mot den livsfarliga krigaren för att rädda sitt land.

Det här är en ganska lättläst bok rent språkmässigt, men handlingen är otäck och full av krigsskildringar och död. Boken är väldigt spännande och kriget skulle kunnat utspelas var som helst. Rekommenderas för er som är över 11-12 år.

Författarna heter Mikael Salmson och Lars Sundström.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0