Sommarboken-tips!

Nu har vi plockat ner boktipsen som alla sommarboken-läsare skrev i somras.
När sommarlovet börjar så startar vi årets Sommarboken-tävling. Läs 10 böcker på ditt sommarlov och få en bok!

Tack för alla jättefina boktips! Här är några speciellt utvalda:

    

Legenden om de fyra elementen av Susanne MacFie
Det handlar om Embla som saknar sin lillebror Samuel som gick bort för tre år sedan. Allt börjar när hon får tillbringa ännu en sommar på landet. Hon får välja en present på sin födelsedag och det blir en karusell. Genom den får hon tillträde till spelet om de fyra elementen. Där hon träffar Noel och de följs åt genom de olika svärerna Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan.
Tipsare: Amalia

Tricks av Bjørn Sortland
Boken handlar om en 16-årig killes taktik för att bli ihop med utbytesstudenten Janice. Han får hjälp av sin kompis Ruth.
Tipsare: Alice

Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers
Boken handlar om en tonårsdotter som nästan aldrig hinner se sin mamma. Inte ens när hon är döende i cancer! De lever sitt liv genom att skriva lappar som de sätter upp på kylskåpsdörren. Boken var väldigt bra och lätt att förstå.
Tipsare: Sofia

Lilla ponnyn Bläsen på kurs av Wolfram Hädel
Boken handlar om en man som kan jättemycket om hästar skall hålla kurs i byn. Klart att Anna och Alissa inte vill missa det. De vill gärna lära sig att förstå sin ponny Mitzi och hennes föl Bläsen bättre.
Tipsare: Maja

Hotade till livet av Lena Lilleste
Flisen lyckas få med Tommy på en fest och Flisen pussar en tjej på festen och Tommy tar kort. När de ska gå och radera korten så får de se ett lik! Dagarna efter så får de värre och värre hotbrev.
Tipsare: Jesper


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0