En hemlig vän

                                           

Henriettas pappa har helt plötsligt kommit på att han är kär i en annan kvinna än Henriettas mamma, och därför beslutar sig mamman för att flytta från deras stora härliga hus på landet till en liten tråkig lägenhet i stan. Och Henrietta följer med. Hon tänker aldrig någonsin prata med sin pappa igen!
I nya skolan är det tråkigt, och eftersom Henrietta är tyst och inte kommer på något bra att säga så hamnar hon omedelbart utanför. Hemma är det också tråkigt. Mamman har nytt jobb och jobbar över nästan varje dag. En dag tappar Henrietta bort sina nycklar och hamnar hos den gamle mannen herr Wallgren som bor högst upp i huset. Han är snäll men lite konstig. Vem är han egentligen?
Dessutom ser Henrietta en liten flicka som leker ute på gården. Hon gungar jättehögt på gungorna, trots att man inte får! Henrietta har nämligen blivit varnad för gungorna eftersom de är farliga.
Det verkar finnas många hemligheter i nya huset, och kanske hänger allt ihop på något sätt?

Det enda som inte verkar hänga ihop med någonting är brevet som en dag ligger på Henriettas bänk i skolan. Det är någon som har hennes nycklar, och brevet är skrivet av "En hemlig vän". Spännande...

Jag tyckte om den här boken. Den handlar om oväntad vänskap och om att känna sig ensam och övergiven.
En fin bok som jag tror passar bäst för er som är 9-11 år.
Författarinnan heter Katarina Genar och det här är hennes första bok.

/Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0